”Juist de minder voor de hand liggende bedrijven bieden kansen” betoogt Tini Groen

CMD LWD alumnus Tini Groen geeft een beetje extra kleur aan deze wereld. Als het niet met haar opvallende lokken of gekleurde achternaam is, dan wel met de creatieve uitingen die ze maakt voor NelfKoopmans. Dat ze niet bij een creatief bureau werkt is een bewuste beslissing. Tini vertelt over de keuzes die ze na het afstuderen bij CMD LWD heeft gemaakt.

Toen Tini nog een groentje was

Eerst nog even naar de basis. Wat vond Tini eigenlijk van het studeren bij CMD LWD? “Binnen de opleiding kon heel erg veel, waardoor het ook divers was. Ik heb verschillende minoren gevolgd, waarvan ik de minor concepting echt een aanrader vind om een keer te volgen. Daar heb ik mezelf beter leren kennen, waar ik nog steeds van profiteer. Ik heb ook een semester in het buitenland gestudeerd, in Lissabon. Om eerlijk te zijn had ik daar nogal een geromantiseerd beeld van in mijn hoofd. Toch zou ik iedere student aanraden om ook naar het buitenland te gaan. Want al waren mijn ervaringen niet alleen maar positief, ik heb er gigantisch veel van geleerd.”

De strijd met perfectionisme

Tijdens de minor concepting ontdekte Tini een voorliefde voor analoge fotografie. “Ik heb last van perfectionisme, wat me in mijn digitale fotografie flink in de weg kon zitten. Bij analoge fotografie hoeft niet alles altijd scherp en kan ruis op je foto juist heel positief zijn. Dit werkte heel bevrijdend voor me.”

Tijdens haar afstuderen combineerde Tini deze liefde met een oude liefde: letterlijk. Voor de kleding- en vintagewinkel Hardwerk Fogeltje ontwikkelde ze een social media strategie. Inclusief uitvoering, de foto’s schoot ze allemaal analoog. “Hardwerk Fogeltje gebruikt mijn strategie nog steeds, dat vind ik heel tof om te zien.” Haar afstudeerpresentatie hield ze niet op school, maar in de winkel. “Dit gaf mijn zelfvertrouwen een extra boost. Het voelde vooral als een mooi moment om te laten zien wat ik gemaakt had, er lag minder druk op.”

Verfbussen

Glansrijk – of moeten we kleurrijk zeggen? – geslaagd voor je bachelor. En dan?

“Toen ik in 2018 afstudeerde, waren er weinig banen. Ik heb een tijd als ZZP’er gewerkt, onder andere bij Brain Fuel. Maar ik merkte al snel dat werken als zelfstandige niet goed bij me paste. Daarom koos ik ervoor om door te studeren, in september 2019 startte ik met een toffe master” Daar ging Tini vol voor. Waar ze eerder als student bijbaantjes had, focuste ze nu een jaar lang volledig op haar studie. “Veertig uur per week werkte ik aan mijn master. Het was pittig, maar ik heb hier zoveel van geleerd. Mijn afstuderen kon ik bij een bureau doen, Opgevallen. Dit beviel van beide kanten zo goed, dat ze me een baan hebben aangeboden nadat ik mijn papiertje had gehaald.”

Maar, helaas is de toekomst niet altijd rooskleurig. “Nog binnen mijn proeftijd kwam er een eind aan mijn tijd bij Opgevallen. Corona was daar als een bom ingeslagen en veel klanten krabbelden terug. Hoe graag ze het ook wilden, ze konden me geen baan meer bieden.” Tini zat niet bij de pakken neer en solliciteerde zich een slag in de rondte. Met succes.

Kleur bekennen

“Je hoeft niet bij Coca Cola te werken om een super vette baan te hebben.” vertelt Tini lachend. “Ik dacht dat vroeger ook, maar juist de minder voor de hand liggende bedrijven bieden gave kansen.”

“Mijn afstudeerbegeleider van CMD LWD belde me, Michel van Galen. Hij zei ‘Joh, ik heb een hele leuke uitdaging voor jou. Niet schrikken, het is een verffabriek.’ Ik dacht bij mezelf ‘Jemig, een verffabriek? Serieus?’ Maar toch was ik wel nieuwsgierig.” Tini ging op gesprek bij NelfKoopmans en werd aangenomen. “Dit bedrijf inspireerde me zo! Ik dacht; hier kun je zulke vette uitingen maken! Ik heb ja gezegd, super onverwacht. Mijn vader zei ‘Huh?! Nieuwe baan?’”

“De vrijheid en mogelijkheden die ik bij NelfKoopmans krijg, maken dat dit voor mij echt de ideale baan is. Mijn creatieve ideeën worden hier gewaardeerd, dat is voor mij belangrijk.”

Tini Groen
Het is geen geheim dat paars haar lievelingskleur is. In 2018 studeerde Tini Groen af. Als deze kleurrijke dame niet aan het instagrammen is, ligt ze graag met een goed boek en haar kat Nuka op de bank. Wist je dat ze inmiddels ook opdrachtgever is bij CMD LWD? Vinden we vet.

→ Neem contact op met Tini

Meer verhalen lezen?

→ Volg CMDLWD op LinkedIn
→ Volg CMDLWD op Instagram