“Ik haal meer uit mijn werk als ik mensen écht kan helpen”

stijn timmerman

Stijn Timmerman interviewt Stijn Timmerman.

Stijn is derdejaars student CMD LWD en liep stage bij de afdeling Innovatie van GGZ Friesland. Een stage die écht aansluit bij zijn interesses. “Iedereen in het team wil meedenken over hoe ik mijn leerdoelen kan bereiken.”

Hoe kwam je bij CMD LWD en GGZ Friesland terecht?

“Ik dacht altijd dat ICT mijn roeping was, maar die opleiding viel wat tegen. Bepaalde opdrachten waren leuk maar verder niet. Op den duur zocht mijn vriendin een opleiding en keken we rond op NHL Stenden. Bij de stand van CMD LWD was ik meteen verkocht. Ik kwam dus eigenlijk gewoon puur per toeval bij deze opleiding.”

concepting stage ggz friesland

“Ik deed vorig jaar de minor Gamedevelopment & 3D. Daar zaten destijds twee jongens die bij GGZ Friesland stage liepen. Zij presenteerden de busgame – die onder andere wordt gespeeld op congressen – aan de klas en vanaf dat moment vroeg ik me af wat serious games kunnen toevoegen aan de geestelijke gezondheidszorg. Ik haal meer uit mijn werk als ik mensen écht kan helpen. Ik kon alle kanten op, maar bovenaan de lijst stond GGZ Friesland.”

Wat zijn je werkzaamheden op de afdeling?

“Bij Innovatie hebben we een unieke werkwijze: design thinking. Ieder project doe je door middel van iteraties; elke nieuwe stap presenteer je dan aan de stakeholders. Dat zijn hier bij GGZ Friesland vooral psychiaters en ervaringsdeskundigen. Je gaat stapje voor stapje bezig met het project in plaats van dat je het bekijkt per week. Deze manier van werken leren wij ook op de opleiding en zie je vaak ook terug in de IT.

Ik werk momenteel mee aan twee grote projecten. De rode draad is de virtual reality psychose- ervaring. Het doel hiervan is om de kenniskring van mensen die leiden aan psychoses meer te kunnen laten inleven. Ze krijgen er op die manier meer begrip voor en weten zo beter wat een psychose nou precies inhoudt.

Het andere project is 3D-visitekaartjes voor de arbeidsmarktcommunicatie. Het doel is om innovatieve en moderne ogende webpagina te maken die ingezet kan worden voor de arbeidsmarktcommunicatie van GGZ Friesland. We willen ons hiermee onderscheiden en Friesland verkopen aan potentiële nieuwe medewerkers. Dat kan gaan van een fles nobel, naar de watertoren in Sneek, de Oldehove of het skûtsjesilen. De stage bevalt me goed. De vrijheid is fijn. Iedereen in het team wil meedenken over hoe ik mijn leerdoelen kan bereiken.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Ik moet nog een jaar naar school, maar krijg ondertussen al zin om aan het werk te gaan. Toch twijfel ik ook om een master erachteraan doen. Hoe dat vorm gaat krijgen, weet ik nog niet. Ik wil in ieder geval graag in de innovatie in eHealth of serious gaming terecht komen.”

Stijn Timmerman
Het presenteren van je ervaringen is een onderdeel van je stageperiode. Normaal gebeurt dit tijdens de stageterugkomdag, maar dat lukte Stijn niet. Als het niet linksom kan, dan wel rechtsom. Daarom koos deze CMD student voor een andere aanpak: dit interview. Meer weten?

→ Neem contact op met Stijn

Meer verhalen lezen?

→ Volg CMDLWD op LinkedIn
→ Volg CMDLWD op Instagram